София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Богдан Милчев: Намираме се в безпрецедентна криза на транспортната система

"Държавните институции, които трябва да управляват риска, са абсолютно абдикирали”, заяви той
1 мОбщество 422 Николай Парашкевов

"Намираме се в безпрецедентна криза на транспортната система", това заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност пред NOVA.

Статистиката сочи, че за периода 2-5 август са налице повече от 70 тежки ПТП-та с 13 загинали и над 95 тежко ранени.

“Това означава, че държавните институции, които трябва да управляват риска, са абсолютно абдикирали”, заяви Милчев.

“Пътната безопасност беше един от приоритети на това служебно правителство, но аз съм скептичен, че нещо ще се случи. До този момент служебното правителство не е представило план за действие”, подчерта той. 

Посещението на зам.-министъра на транспорта на мястото на катастрофата, близо 2 дни по-късно, Милчев определи като “абсолютно демагогия” и “кървав ПР”.

Той обвини Държавна агенция за “Безопасност на движението” в това, че не е идентифицирала опасните участъци.

“Тя се е превърнала в една паразитна структура с хора, които нямат енкопрезата, с която да могат да се противопоставят на пътнотрнапсортния ревматизъм в страната”, заяви още Милчев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!