София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борис Джонсън гони от партията внука на Уинстън Чърчил заради Brexit

Депутатът Никълъс Сомс бе за отлагане на излизането от ЕС

Борис Джонсън гони от партията внука на Уинстън Чърчил заради Brexit

Депутатът Никълъс Сомс бе за отлагане на излизането от ЕС

9 месецаПолитика 13 Боряна Райчева


Консервативната партия на Обединеното кралство изключи депутатите в Камарата на общините, които са гласували за отлагането на Brexit за след 31 октомври.

Председателят на партията и премиер Борис Джонсън беше призовал консерваторите, да не го правят, след като правителството се готви за Brexit без сделка, информира BBC.

В сряда Камарата на общините получи правото да разгледа законопроекта за пренос на срока за излизане от ЕС за по-късен период.

Внукът на легендарния британски премиер Уинстън Чърчил, Никълъс Сомс, е сред изключените. Наред с ветерана на парламента Кен Кларк и бившия министър на външните работи, на отбраната, на транспорта и на финансите Филип Хамънд.

„Аз ще гласувам срещу правителството с много тежко сърце...“, каза Никълъс Сомс.

Общо за промяната на дневния ред са гласували 21 депутати от Консервативната партия. След гласуването премиерът заплаши с предсрочни избори.

„Аз не искам нови избори, но ако депутатите гласуват утре за това, за да спрат преговорите и получат още едно безсмислено отлагане, това ще е единственото решение“, се закани Борис Джонсън.