София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов: Аз съм болен левскар

"Ако докладът на държавната финансова инспекция е верен, много хора ще имат проблем"

Борисов: Аз съм болен левскар

"Ако докладът на държавната финансова инспекция е верен, много хора ще имат проблем"

2 месецаОбщество 231 Александра Иванова


В началото на днешното правителствено заседание премиерът изрази възмущението си, че някои наричат действията на правителството по отношение на Националната лотария „национализация“, като според него това е „дълбоко невярно“.
"Утре ще се видя с желаещите, защото така и така се виждам с всички. Но къде тук има ФК "Левски"? Аз съм левскар, всички знаят, и то болен левскар. Но трябва ли, когато дойде този доклад, по презумпция - щото мога да си помисля нещо - да трябва да го скрия? За каква национализация - да се обърна към спортните журналисти и коментатори - за какво одържавяване става въпрос?!
Той коментира желанието на държавата да отнеме лиценза на частните оператори на лотарийни игри и да позволи само на Държавния спортен тотализатор да осъществява тази дейност след проверката на доклада от агенцията за държавен и финансов контрол.
"Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиони такси от различни дружества. Дали е виновна комисията (по хазарта - б.р.) и дали хора от там ще бъдат осъдени - ще видим. В момента всички работят на пълни обороти". 
По думите му, това е официален доклад и касае разлики в неплащане на такси за стотици милиони. 
"Тази дейност е лицензионна. И ако някой не си е платил таксите - ще му се отнеме лицензът. Фирмата си е негова. Къде е одържавяването, къде е национализацията, какви са тези думи? Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, трябва да бъде непроверяван или да не плаща данъци, или такси?!
"Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора, ако не е верен - няма за какво да се безпокоят".

Очаква се скоро време Прокуратурата да излезе със своите заключения. ИЗпълнили сме това, което сме длъжни да направим.