София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: НЗОК няма да остане без бюджет

,,В тази некоалиция имаме ясна уговорка - важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват в зала''

2 месецаПолитика 8 Марияна Стойчева

,,Нищо не бланираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, за да можем да питаме в зала за новите клиничите пътеки, нови болници, новите дейности, както и за обществените поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлеието на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве''. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Всеки да си поеме отговорност за авантюрите, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето или не на бюджета.

"Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка - важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват в зала. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни - не могат да се разпродават", отсече той.

На въпроса дали от ГЕРБ смятат, че Денков не се справя като премиер, както смята Делян Пеевски, той отговори: ,,Оставете тези момчета да се оправят.''

,,Отговарям за ГЕРБ, другите партии отговарят за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не искат министри в тази сглобка'', каза той.

По думите му Парламентът трябва да прави закони.

,,Тази седмица и другата трябва да сме много монолитни, за да прием бюджета и за промените в Конституцията'', заяви Борисов.

Той разкри, че е възложил на ГЕРБ да направят проект, ако заради атмосферни условия нямаме ток или вода - дружествата или да връщат пари или да бъдат санкционирани.

,,Падналите дървета в София и заледените тротоари са промяната в София. 20 см сняг не са апокалипсис. Не е трудно с резачката да минеш и после да се вдигнат дърветата'', обясни лидерът на ГЕРБ.

По отношение на въпроса защо все още няма колационно споразумение, Борисов заяви, че нащата се случват бавно.

Снимка: БГНЕС