София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Борисов за кандидат-премиерa на ИТН: За всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов ли?

Премиерът в оставка коментира решението на ИТН да върне мандата
4 мПолитика 6482

Страхливец е този, на когото 165 депутати са му недостатъчни и му трябват 240 депутати. Дори и Тодор Живков не е имал толкова. Дори през комунизма е имало БЗНС, съпътстващи партии. ГЕРБ винаги е управлявал в коалиция, никога не сме били с абсолютно мнозинство. Да, след това те обвиняват, че за дадени теми търсиш мнозинство от други опозиционни партии, но излизаш и благодариш. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов, след като ИТН разкри, че ще върне мандата.

"Не знам как българите смятат, че е редно да се иправлява с генерално пълномощно. Ако Антоанета Стефанова е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов? Нали това обясняваха, че не било правилно. Това е голям страх. Аз благодаря на Тошко Йорданов и за неговите извинения към Росица Кирова. Не може да говориш от големия екран безнаказано неща като управляващ. На мен ми беше интересно да видя техните министри, техните експерти. Ние само за шах ще трябва да си говорим", обясни Борисов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!