София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бойко Борисов: На земята на слънчевите Родопи, а зад мен е снежната Рила

Коментар в социалните мрежи
2 мЕвроком 319

На земята на слънчевите Родопи, а зад мен е снежната Рила. Това написа премиерът Борисов в коментар на своя снимка при посещението си в Доспат.

Премиерът разгледа новата компостираща инсталация в Барутин, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат. „Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов. Представителите на местната власт в Доспат изказаха благодарност към българското правителство, което само за последните 4 години е оказало сериозна финансова подкрепа на общината. А това води и до развитието на региона. Сред съоръженията, в които се влагат средствата, е новият градски център в Доспат на стойност 4,5 млн. лева и разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата. Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици. „Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.