София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Божанков, БСП: Борисов изтърва управлението на държавата така, както изтърва управлението на джипа

"Неправилно беше и решението за "зелените коридори" за възрастни хора, които доведоха до струпване"
3 мЕвроком 1348

Бойко Борисов изтърва управлението на държавата така, както изтърва управлението на джипа си. Ако някой не му дръпне кормилото, ще стигнем до катастрофа. Това коментира в ефира на БНТ депутатът от БСП Явор Божанков.

ВИДЕО: Гард на НСО спаси Бойко Борисов от катастрофа

Според него един от плюсовете на Борисов и управлението му, който не може да се отрече, е била финансовата дисциплина. В новия бюджет тя обаче е изоставена, обясни народният представител. Божанков обясни, че БСП предлагат подоходно семейно облагане като подход в новия държавен бюджет.

Вместо това ГЕРБ и Борисов противопоставят различни групи една на друга, като това, че ако има увеличение на парите за полицаите, няма да има за детски добавки, каза депутатът. По негови думи, това е „безумен милиционерски, ченгеджийски подход“.

"Искаме да има безплатни тестове за коронавируса. Не може тестовете да се купуват за 60 лв., а да се продават на двойна цена за хората“, каза депутатът от левицата. 

От БСП предлагаме и осъвременяване на пенсиите", каза Божанков.

"Неправилно беше и решението за "зелените коридори" за възрастни хора, които доведоха до струпване", коментира депутатът от БСП.

"По отношение на присъединяването на Северна Македония в ЕС в НС бяхме категорични и единодушни. Българската страна се държа отговорно".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!