София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП внася втория вот на недоверие срещу кабинета след балотажа

,,Ще помогнем на сглобката да се развали''

3 месецаИзбори 2022 17 Марияна Стойчева

,,След втория тур на местните избори БСП ще си направи изводите, но ще помогнем на сглобката да се развали'', заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Той съобщи, че социалистите нямат официална позиция по последните разногласия между ГЕРБ и ПП/ДБ за развалянето на управленската некоалиция.

,,Колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за страната. Вигенин подчерта, че вече бе внесен един вот на недоверие и се подготвя втори. Ако те са решили да развалят сглобката, ние ще има помогнем'', поясни депутатът от БСП.

По думите му следващата седмица, когато парламентът заработи отново, в деловодството ще бъде внесен вторият вот на недоверие на тема отбрана и сигурност. Вигенин уточни, че мотивите за него са подготвени. Той допълни, че се Възраждане да дадат подписите си за вота на недоверие.

Народният представител посочи, че няма дисонанс в позицията на БСП в София да очаква подкрепа от ГЕРБ за кандидата си за втори тур,

По отношение на бюджета за 2024 г. той заяви, че сглобката има мнозинство и от нея зависи дали ще има забавяне или той ще бъде приет навреме.

Снимка: БГНЕС