София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЧЕТИРИ ВЕРСИИ ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА СЕРТОВ

Отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството
пропускане

ЧЕТИРИ ВЕРСИИ ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА СЕРТОВ

Отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството

5 годиниКрими 1551 Боряна Райчева


 

Отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството. Това са четирите версии, по които работи полицията за изчезването на бившия шеф на Държавна агенция „Национална сигурност“ Петко Сертов.
Вече четвърти ден МВР издирва 58-годишния мъж. Сертов излязъл от дома си в петък привечер, като оставил двата си мобилни телефона. Предполага се, че той не е искал да се знае къде отива.
Сертов е бил видян за последно да се качва в личния си автомобил „Фолксваген голф“.
„Единственото, което можем да съобщим на този етап е, че от събота преди обед по молба на съпругата му, Петко Сертов е обявен за национално издирване“, каза вчера вътрешният министър Веселин Вучков.
Веднага след сигнала на съпругата, всички институции са били уведомени за изчезването на Сертов. Проверени са почти всички болници в София и околностите, но Сертов не е потърсил медицинска помощ. Екипи на МВР проверили и в Копривщица, където Сертов има къща. Прегледани са и опасните участъци по пътя между София и Копривщица, тъй като една от основните версии е за катастрофа.
Припомняме, че през февруари 2011 година, къщата в Копривщица беше опожарена от неизвестни лица.
Председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов заяви, че според него изчезването на Сертов е в следствие на битов инцидент.
Над година и половина Петко Сертов не е на държавна служба. Той е пенсионер, и понякога се е включвал като експерт по междунаодни проекти по сигурността.