София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Цвета Караянчева открива 54-тата Генерална асамблея на ПАЧИС

Утре делегатите обсъждат доклад за безработицата
пропускане

Цвета Караянчева открива 54-тата Генерална асамблея на ПАЧИС

Утре делегатите обсъждат доклад за безработицата

6 месецаПолитика 13 Боряна Райчева


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие 54-тата Генерална асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество в София. Темата на двудневния форум е състоянието и сътрудничеството между организацията и Европейския съюз.
В първия ден на форума се очаква да бъде приета препоръка за сключване на преференциални търговски споразумения с оглед премахване на двойното данъчно облагане между 12-те държави-членки на Черноморското икономическо сътрудничество. Участниците ще обсъдят и правните и политическите аспекти на развитието на транспортните маршрути в региона.
Утре делегатите ще дискутират препоръката по доклад за безработицата в държавите-членки на Черноморското икономическо сътрудничество и ролята на държавата за насърчаване на разкриването на работни места.
Българското народно събрание председателства Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество от 1 юли до 31 декември. Председателят на парламента Цвета Караянчева официално пое шестмесечното ротационното председателство на организацията по време на 53-ата Генернална асамблея на ПАЧИС в столицата на Азербайджан Баку.