София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Аспарух Илиев: Броят на заразените в София е много голям

"Претоварването на болниците е факт", категоричен е специалистът
2 мЗдраве 464 Боян Марков

"Намираме се в една много сериозна ситуация. Претоварването на болниците е факт. В Швейцария и Германия заболеваемостта е много по-малка от тази в България. Броят на заразените в София е много голям". Това заяви пред Нова телевизия завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев.

"Важно е да позволим на системата да работи. Никой не казва, че пренасянето на заразата може да бъде ограничено изцяло", допълни още той.

"Всяка една държава взима мерки, но от голямо значение е дали те се спазват. В България има много болни, които не се тестват. Хората избягват да обикалят по лаборатории. Истинските числа в България са по-високи", категоричен бе специалистът.

"Никой не може да даде точен отговор, колко опасен е новитя вариант на COVID-19. Има нова мутация, а такива възникват непрекъснато. Все още не знаем дали той ще избегне ефекта на ваксините. Но категорично не трябва да се плашим от всеки мутант, който се появява", завърши д-р Аспарух Илиев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!