София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Д-р Нигяр Джафер: Защо създаваме комисия по надзор на Надзорния съвет на НЗОК

Депутатите разглеждат промени в Закона за здравното осигуряване
6 сПолитика 246 Мирослав Митков

Защо създаваме надзор на Надзорния съвет на НЗОК. Това заяви депутатът от ДПС и зам.-председател на Народното събрание д-р Нигяр Джафер по време на заседанието на Комисията по здравеопазването в парламента.

Депутатите разглеждат промени в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат създаване на комисия, която да контролира спазването на механизма, гарантиращ предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК. Д-р Джафер посочи, че със законопроекта се предвижда министърът на здравеопазването да е принципал на новата комисия и допълни, че в същото време в Надзорния съвет на НЗОК вече влизат представители на Министерството на здравеопазването. Според нея поправката представлява "нонсенс".

Против създаването на комисията се обявиха от НЗОК и Сметната палата, както и от Министерството на здравеопазването.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!