София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Д-р Тодоров: Шефът на „Св. Анна“ да подаде оставка заради изтеклата информация за проф. Чорбанов

Източник: Фрогнюз
1 мОбщество 15779

Морално правилно би било шефът на болница „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков да си подаде оставката. Той и неговият екип допуснаха пробив в информационната система и тайната между пациент и лекар. Как така се допусна да изтече информация кой е приет в болницата, какво му има и как го лекуват. Това е пълно безобразие. Мениджмънтът на тази болница е в пълен потрес. В нея работи и бившия здравен министър Петър Москов.
Това каза пред Фрог нюз д-р Георги Тодоров относно фалшивата информация за здравословното състояние на проф. Андрей Чорбанов. 

Имах комуникация с  проф. Чорбанов. Няма да кажа как е, защото не съм оторизиран. Мога само да кажа, че информацията в медиите не отговоря на истината. Тя е по системата „една жена казала“. В края на май м. г. заведох дело във ВАС и го спечелих. То е за защита на лекарската тайна и данните от  лабораториите. Те  не за задължени да предават информация за заболяването на  пациентите си, включително и за ковид.

Отношенията лекар-пациент трябва да се доверителни. Кодексът за професионалната етика трябва да действа със силата на закон. Това, което се случи на Андрей Чорбанов е все едно да установя, че имам заразен от СПИН пациент и да разглася този факт на всички чрез медиите. В момента подготвям сигнали до прокуратурата. Единият е за всяване на паника сред населението от здравния министър Костадин Ангелов и Ангел Кунчев. Искам държавното обвинение да установи има ли Кунчев професионална компетентност за управление на пандемията. Искаме да видим длъжностната характеристика на този човек. Ще настоявам да се разбере защо премиерът Бойко  Борисов се доверява само на определени хора по отношение на борбата с коронавируса и защо не направи за тази цел  медицински съвет. Продължавам да твърдя, че няма пандемия.

Източник: Фрогнюз

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!