София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Д-р Виктория Чобанова: Липсва адекватна информация за ваксините от Министерството на здравеопазването

Според председателя на общопрактикуващите лекари в София-Област има указания ваксината на “АстраЗенека” да не се поставя на лица над 55 години
5 сОбщество 223 Златина Петкова

“Липсва адекватна информация за ваксините от Министерството на здравеопазването”, заяви пред bTV председателят на общопрактикуващите лекари в София-Област доктор Виктория Чобанова.

По думите на Доктор Чобанова, данните към момента за отделните ваксини са твърде оскъдни, което затруднява работата на личните лекари. 

“Чисто медицинска информация липсва”, категоричен беше специалиста, като даде пример за това, че при нея са постъпили запитвания за това дали хората с ботокс могат да се имунизират, на  което джипитата не могли да отговорят, защото не разполагали с информация.

Като други примери лекарят посочи лицата с ревматоиден артрит, както и тези с онкологични заболявания.

Доктор Чобанов заяви, че според данните на Министерството на здравеопазването лицата над 55 години не следвало да се имунизират с ваксината на “АстраЗенека”.

“Това означава, че ние трябва да вземаме една ваксина за хората под 55 и друга за тези над 55, което прави нашата логистика изключително трудна”, категорична беше специалиста.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!