София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Даниела Дариткова: Създаваме възможност лицата под карантина да могат да гласуват (ВИДЕО)

В законопроекта предвиждаме и възможност ЦИК да гарантира здравна сигурност
2 мЕвроком 244

С коалиционните ни партньори внесохме промени, даващи възможност на лицата под карантина да упражнят правото си на глас. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание.

"Искаме да ви информираме, че във връзка с направеното заявление, че имаме готов законопроект, който да отговори на предизвикателството провеждане на избори в условия на извънредна епидемична обстановка. Този законопроект внесохме заедно с нашите коалиционни партньори от "Обединени патироти", обяви Дариткова.

Тя посочи, че става въпрос за промяна в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и се предвижда да се даде възможност на лицата, които са поставени под домашна карантина или в лечебни заведения за болнична помощ да упражнят конституционното си право на глас.

"В законопроекта предвиждаме и възможност ЦИК да гарантира здравна сигурност на всички останали участващи в изборния поцес избиратели, като осигури средства за индивидуална защита както на членовете на СИК, така и на участниците в изборите", допълни д-р Дариткова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!