София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Делото срещу Кристиян Николов тръгва по същество

Подсъдимият остава в ареста, майка му няма да му е адвокат
2 мПравосъдие 298 Златина Петкова

Делото срещу Кристиан Николов, обвинен за преминаването на смъртта на журналиста Милен Цветков при  катастрофа, случила се на 19 април 2020 година, тръгва по същество. 

Състав на Софийски градски съд прецени, че няма съществени процесуални нарушения, които да налагат връщането на делото за разглеждане в досъдебна фаза. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок и от двете страни. Ако това не се случи, на насрочената дата стартира реалната фаза на процеса, в която предстоят първо разпити на свидетели и вещи лица.

В заседанието днес съдът прецени също, че няма данни, които да налагат промяната на мярката за неотклонение на Николов, която към момента е най-тежката възможна - “задържане под арест”.

Стана ясно още, че  майката на подсъдимия - Десислава няма да му е защитник, въпреки че се беше конституирана като такъв. Така той  остава с двама адвокати - Любомир Таков и Константин Симеонов.

По искане на прокуратурата Николова беше отстранена, тъй като - както е известно, първо беше съобвиняема със сина си, който дрогиран блъсна журналиста.

На основание, че е бил адвокат и на Десислава Николова, поискаха отвод и на единия адвокат на Кристиан - Константин Симеонов. Съставът обаче не уважи това и защитникът остава в делото.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!