София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Делян Пеевски към европейските шампионки по шахмат: Гордея се с вас!

Това е огромен успех за България, която за пръв път е европейски шампион по шахмат за жени, казва още той

32 сСпортни 256 Лазар Лазаров

Поздравления за момичета от Националния отбор на България по шахмат, които спечелиха златен медал от европейското отборно първенство в Будва отправи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Гордея се с вас, за това че с таланта си прославяте Родината. Това е огромен успех за България, която благодарение на вас, за пръв път е европейски шампион по шахмат за жени от Евро 2023, обърна се Делян Пеевски към шампионките. 

Поздравявам целия отбор, в състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева за постигнатите резултати , каза Пеевски и потвърди своя искрен ангажимент да подкрепя талантливите спортисти на страната. Нашата работа е да помагаме за създаването на най-добри условия за вашата подготовка, а вашата работа е да побеждавате и прославяте страната ни, казва председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.