София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Демерджиев настоя за по-силно взаимодействие между МВР и Прокуратурата в хода на изборите

Иван Демерджиев добави, че предстои да се сключи споразумение между двете структури
43 сПолитика 348 Николай Парашкевов

"Надявам се взаимодействието между полицията и Прокуратурата да се засили в хода на изборния процес. Организацията за подготовката на изборите се създава, в контакт сме с Централната избирателна комисия, с тях започваме оперативна работа и всичко, което се предвижда като действия и мерки, ще бъде направено", заяви по време на посещението си в пловдивското село Рогош вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той изрази надежда координацията между двете служби да се засили и на национално ниво, и в хода на изборния процес това да доведе до установяване на лицата, които стоят зад корпоративния и купен вот, а също така и до тяхното привличане под наказателна отговорност и изправянето им пред съда.

Според вътрешния министър тези резултати отдавна се чакат от българското общество.

Иван Демерджиев добави, че предстои да се сключи споразумение между полицията и Прокуратурата, което да обезпечи работата им по места.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!