София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Десислава Атанасова: Радев отричаше коронавируса, а Нинова отричаше маските

Коментар на депутата от ГЕРБ за критиките към властта за справяне с кризата
4 мЕвроком 1402

Кризата в целия свят е изпитание за хората, властите и медиците. През март бяхме на първите места по справяне със ситуацията. Доста неща се промениха, включително тоталното отричане на наличието на болестта, както и мерките. Корнелия Нинова, лидерът на БСП, през март даваше големи критики. Вървеше анонсът "маските са, за да мълчим", както и че ГЕРБ въвежда извънредното положение, за да остане на власт. В момента е изключително важно да се мобилизираме като общество, защото нашите лекари, учители и болници не издърждат на натоварването. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на БНТ.

"Няма значение кой ще управлява, изборите ще са пред март. Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за изгубили живота си българи, лекари, учители, кой ще се справи и как ще се справи. Трябва да сме единни като нация. Какво означава страх за политическа кариера, като за премиера Бойко Борисов властта не е самоцел. Нима Нинова не знае, че Борисов два пъти подава оставка, народът пак обаче избира ГЕРБ. Борисов не е сметкаджия по въпроса за политическото си оцеляване. Отговорност в момента е да стоиш на власт. Да не би като политическа власт да не понасяме негативи? Редица примери се даваха за Швеция, сега ако видите множеството анкети редица от хората смятат, че мерките са достатъчни. Да се коментира и политическо оцеляване е безсмислено. Борисов е казал, че ще подаде оставка и при промяната на Конституцията и свикване на Велико народно събрание. Хайде господа и дама от БСП, ще имате шанс да гласувате за ВНС. Защо Нинова мълчи, като знае какво ще предприеме Борисов", допълни Атанасова. 

"Друго е да носиш отговорност. Нинова нямаше никаква отговорност 4 години. Ние видяхме от БСП поредица от демонстрации на липса на отговорност. Помните колко пъти влизаха и излизаха от зала, бяха по спа комплекси, дори в тази безпрецедентн криза те правя опозиционни заявки. Всяка опозиция има право да демонстрира желанието си и нежеланието си на противопоставяне, но не може в такъв момент обществото да е в такова очакване, че политиците ще проявят разум. Президентът Румен Радев отричаше изобщо, че има коронавирус, не само през март, но и съвсем скоро когато летеше за Естония, а Нинова отричаше маските през март и цялото им БСП. Това е положението", каза още депутатът.

"За втори път страдат прозорците и оборудването на този офис на ГЕРБ на "Оборище" в София, което е крайно неподчтенно и грозно. Не знам защо вещи и недвижима собственост имат общо с протеста. Ние се нагледахме на хвърляне на павета, на вадене на павета в центъра на София, на хвърляне на храна пред всички сгради на държавността. Стига се до хвърляне на яйца и по генерали, говоря по Министерство на отбраната, когато имаше такъв протест, ген. Вазов беше целен с яйца и какво ли не. Хвърляха по българското знаме, искаха да запалят български полицаи, тоест много отдавна според мен или това, което е останало от протеста, неговите ръководители. Видях Мая Манолова, Румен Петков и други такива познати добре на политическия живот и на миналото са участници, но това не им носи дивиденти", коментира Атанасова.