София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Десислава Атанасова: Слави Трифонов излъга три пъти хората

„Очакваме коя ще е третата политическа сила, на която президентът ще връчи мандат", обясни тя
48 сПолитика 991

Слави Трифонов изпревари конституционната процедура – без да му е връчен мандат, той обяви, че няма да го вземе. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по Нова телевизия.

„Поздравявам Антоанета Стефанова за спортните успехи, но мисля, че никак не е елегантно да се скриеш зад гърба на дама. Това е опит за заобикаляне на дадената отговорност. На секундата тя ще върне мандата, тоест „Има такъв народ“ и лично и персонално г-н Слави Трифонов няма никаква идея нито как се управлява, нито как се носи отговорност. Когато мандатът беше връчен на ГЕРБ, ние заявихме ясно какъв ще е съставът и структурата на Министерски съвет в един бъдещ кабинет на ГЕРБ“, посочи Атанасова.

„За всякакво законодателство вероятно ще носи вина и отговорност и президентът Румен Радев, защото всеки час и всяка минута на действие на този парламент нанася щети“, заяви тя.

„Очакваме коя ще е третата политическа сила, на която президентът ще връчи мандат. Това може да не е БСП, а някоя от другите политически сили. Смятам, че бихме подходили по един и същ начин. Действаме съгласно Устава на партията ни, имаме и решение на Конгрес, че с БСП няма да управляваме“, добави Атанасова.

„Г-н Трифонов излъга три пъти хората. Той се отказа от електронното дистанционно гласуване и от възможността българите в чужбина да гласуват. Най-рано през октомври може да се направи преброяване на населението и райониране. За три дни имаме три лъжи. Първо, 2.5 млн. бяха излъгани след референдума. Второ, 500 000 бяха излъгани, че той има отговорност и желание да управлява. Трето, той дори не се появи да благодари на хората“, добави Атанасова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!