София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Димитър Николов, ГЕРБ: ИТН отне надеждата на хората

Той подчерта, че партия ГЕРБ е протегнала ръка, но е била изолирана
1 мПолитика 319 Мирослав Митков

"Новите партии в парламента имат превес в председателския съвет, но това не им дава право и позволение да упражняват диктат върху работата на Народното събрание", заяви депутатът от "ГЕРБ-СДС" Димитър Николов.

"И най-скромният провинциален общински съвет стои по-смислено и по-авторитетно от ръководството на това НС. НС трябва да задава стилът и тонът на работата именно на малките законодателни органи в местното самоуправление. Ние вземаме за пример и образец правилника на работата на НС, а ние вече трета седмица не можем да приемем такъв", добави той.

Той подчерта, че партия ГЕРБ е протегнала ръка, но е била изолирана от останалите политически формации. Според него, се измества фокусът на отговорността на Слави Трифонов.

"Председателят на ИТН като заклинание повтаряше - "Ще видите какво ще направим, като вземем мандата". Днес видяхме - отне се надеждата на хората, похаби се властта и се употреби една спортна икона каквато е Антоанета Стефанова", заяви Николов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът коментира, че ИТН няма кадровия ресурс да управлява. По думите му партията дори няма сценарий в момента, а импровизира и прехвърля отговорността.

"Страната ни не може да си позволи политическа криза, след като имахме здравна и икономическа криза", категоричен е Николов.

Той допълни, че хората са изморени от политическо говорене, и че очакват политическа зрялост и сформиране на работещо правителство.

Относно евентуални предсрочни парламентарни избори, той заяви, че от партията не се страхуват, а за сформирането на изцяло нова Централна избирателна комисия, той добави, че това ще обслужва интересите на президента.

"В момента работата на НС дава превес на президента в предстоящата кампания", категоричен е Николов.

"Мораториумът блокира работата на държавата. Той е едно неиздържано юридическо и политическо решение. Един ден решението за мораториума ще бъде вписано като лоша практика в учебниците по Конституционно право", добави той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!