Джей Зи влиза в бизнеса с канабис

Употребата й бе легализирана в 11 американски щата

7 месецаЛюбопитно 5

Милиардерът Джей Зи навлиза в бързо разрастващия се бизнес с канабис, поемайки ролята на стратег в калифорнийската компания Caliva.

Частната компания Caliva, основана в Сан Хосе през 2015 г., обяви във вторник, че Джей Зи е станал част от дългосрочно партньорство, в което той ще се фокусира върху обхвата и творческата насока на марката.

Рапърът, чиято формална длъжност в Caliva ще е главен стратег на марката, ще продължи и усилията си в услуга на социалната справедливост, като увеличи професионалните обучения на бивши затворници и насърчи качеството и справедливостта в развитието на законното производство на марихуана, се казва още в изявлението на компанията.

По-рано тази година Джей Зи помогна за учредяването на организация за криминална справедливост на име Reform Alliance, чиято цел е да извади 1 млн. американци от затворите и от условни присъди в следващите пет години.

49-годишният Джей Зи, който е женен за R&B изпълнителката Бионсе, бе обявен от списание "Форбс" през юни за първия хип-хоп артист, превърнал се в милиардер благодарение на инвестициите си в облекло, шампанско, услугата за превоз Uber и собствената си развлекателна компания Roc Nation.

Той е най-новата знаменитост, която влиза в бизнеса с марихуана, след като употребата й бе легализирана в 11 американски щата, сред които и Калифорния.

Рапърът Снуп Дог има собствена марка на име Leafs by Snoop, а през 2016 г. актрисата Упи Голдбърг създаде линия от медикаменти с марихуана, които облекчават менструални болки.

ОЩЕ ОТ Любопитно

Чарът на Борисов омая Иванка Тръмп

Премиерът присъства на Световния икономически форум

21 чЛюбопитно

Столични ученици раздават прегръдки

Поводът - Международният ден на прегръдката

1 денЛюбопитно

Верига за бързо хранене предлага работа на принц Хари

Централата на веригата в Аржентина беше първата, която се свърза с херцога на Съсекс

7 дниЛюбопитно

Нападнаха Миле Китич

По време на гостуване в заведение в Базел

8 дниЛюбопитно

Христос, представен като гей, разгневи Бразилия

Сценарият предизвиква гнева на католически организации в Бразилия

13 дниЛюбопитно