София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ДЖОН КЕРИ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

На 15 януари държавният секретар на САЩ пристига у нас
6 годиниПолитика 85 Боряна Райчева

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига в България на 15 януари. Това стана ясно след като в началото на първото за годината заседание на правителството, министърът на външните работи Даниел Митов прошепна на министър-председателя Бойко Борисов, че визитата на Кери е потвърдена.
Още в началото на заседанието, Митов се доближи до Борисов и му прошепна, че Джон Кери ще пристигне на 15 януари, но помоли премиера да не оповестява информацията публично засега. По това време обаче микрофоните бяха включени.
Очаква се секретар номер 1 на САЩ да проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов и с външния министър Даниел Митов. Една от темите за разговор ще бъде енергийната политика на България след замразяването на проекта „Южен поток“.
Най-вероятно Кери ще се срещне и с президента на България Росен Плевнелиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!