София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Доц. Ангел Кунчев: В края на април не само, че ще има избор на ваксини, но той ще бъде свободен

Той подчерта, че първо се заделят количествата, необходими за втора имунизация
52 сЗдраве 712

В края на април не само, че ще има избор на ваксини, но и той ще бъде свободен. Това каза на брифинг след доставката на 51 600 дози от ваксината на „Moderna” срещу COVID-19 главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„По-скоро трябва да работим по мотивацията на гражданите да се имунизират, за да достигнем тези заветни 70%, които ще ни осигурят спокойствие като общество. Следващите два месеца основната ни задача е да върви имунизационния процес по всички възможни канали – и през лични лекари, и в електронната система, и със зелени коридори там, където има свободни дози“, коментира Кунчев.

Той подчерта, че първо се заделят количествата, необходими за втора имунизация, защото е недопустимо да провалят ваксинация заради това, че те не са планирани.

„Винаги правете сметка, че една втора от това, което идва, го оставяме за втора доза, за да могат хората да завършват имунизацията и да получат сертификата, който желаят“, уточни Ангел Кунчев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!