София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Мангъров: Лекарите на първа линия не са най-важните за имунизацията

Той е категоричен, че в момента трябва да се ваксинират възрастните хора
5 мЕвроком 576

Лекарите на първа линия, с малки изключения, са хора на 25-30 години, които и да се заразят, няма да протече кой знае колко тежко. Не са най-важните за имунизацията. Тези млади хора са тези, които би трябвало да посрещнат вълната на заболяването. Но хората на възраст са тези, които трябва да се ваксинират. Препоръчвам им да направят това. Това коментира доц. Атанас Мангъров в ефира на Bulgaria on air.

Той е категоричен, че в момента трябва да се ваксинират възрастните хора с по няколко придружаващи заболявания, тъй като ако се заразят, за тях има опасност заболяването да завърши лошо.

"Това, което съм обяснил на премиера е, че човек като него, който е изкарал Ковид, и човек като мен, който също е изкарал Ковид, защото аз имам антитела, установих го преди 2-3 седмици, само че съм го изкарал безсимптомно - те няма нужда да се ваксинират", каза още инфекционистът.

"Ако сте изкарал Ковид-19 и срещу вас застане някой, който ви казва, че трябва да се ваксинирате, този човек или не разбира нищо, или просто ви лъже - не трябва да му вярвате", настоя доц. Мангъров.

"Много е съмнително дали има повторно заразени или случаите са били само по документи", отбеляза доц. Мангъров.