София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Доц. Мангъров: Съгласих се да бъда депутат от АБВ, но не за да влизам в политиката (ВИДЕО)

Инфекционистът с коментар за епидемията в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
54 мЕвроком 3311

Съгласих се да бъде кандидат за народен представител от ПП АБВ, не защото искам да влизам в политиката или парламента. Ако аз наистина исках да направя това, щях да вляза в ГЕРБ, ДПС или при Слави Трифонов. Аз съм ПП АБВ, защото според мен те са от моята страна на бариерата, от другата страна. Те бяха единствените, които се опитваха да обяснят цялата тази ситуация и какви неща ни заплашват. Това коментира инфекционистът доц. Атанас Мангъров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Според мен най-страшното не е самият COVID, а че той се използва за едно страшно ограничаване на свободите, на правата. И то не само психически, а и политически, икономически. Навсякъде по света на всеки либерал коронавирусът му идва дюшеш. В Испания няма Каталуния и независимост, във Франция няма жълти жилетки, във Великобритания няма Брекзит - има само коронавирус", каза още той.

"В клиниката, за която отговарям, в която има 90 легла, само 6 са заети. И аз се чудя какво да правя, защото ми е скучно. Ходя при децата, защото там има действително болни. Това, което не успяха да направят в Швеция, но не успяха и никъде по света е да спасят възрасните хора, които са в социалните учреждения, които имат нужда от сериозна защита, което означава там да няма текучество на хората, които ги обслужват, защото когато един идва, а след няколко часа друг, шансът да се вкара инфекцията е голям. Те не успяха от този аспект на епидемията, но по отношение на всички останали, те постъпиха най-разумно от цяла Европа", допълни Мангъров. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!