София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Доц. Мангъров за пътуването без маска в автобуса: Имах еднократна в джоба, нося я от септември

Инфекционистът с коментар как да се лекува коронавирусът
24 сЕвроком 4691

Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта. Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров в ефира на БТВ.

„Пазя се, като си мия ръцете. Когато човек е болен от коронавирус, трябва да се прибере вкъщи, да се завие, да пие чай, да яде супа и да приема най-много аспирин. При над 90% от случаите трябва да се лекуват вкъщи. Това момче на 19 г. от Велико Търново, без придружаващи заболявания, щеше да е живо. Не си спомням колко точно хора съм прегледал вкъщи. Работя с инфекциозни болести от 1983 г. и не съм се заразил с хепатит. Често влизам в ковид зоната без маска. Носенето на маски на открито показва управленско и научно безсилие“, констатира доц. Мангъров.

„ За да се спазва едно правило, то трябва да бъде разумно. Маската ми беше в джоба“, обясни доц. Мангъров, като уточни, че ползва тази маска за еднократна употреба от септември.

По думите му, никой не му е направил забележка в автобуса, защото всички са били без маски, а той лично е готов да си плати глобата от 300 лв.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!