София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА: Извършителят на двойното убийство в Бургас отива в затвора

Присъдата следва да бъде изтърпяна при специален режим

1 месецПравосъдие 8 Иванина Игнатова

Окръжният съд в Бургас наложи доживотна присъда на Станимир Рагевски, обвиняем за извършването на двойно убийство. Това съобщиха от съда. Присъдата следва да бъде изтърпяна при специален режим.

Рагевски бе признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Освен това той трябва да плати 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

Стана ясно, че спор за имущество е в основата на убийството на Теодора Бахлова. Зад смъртта на 28-годишния Юмер Мехмед пък стоят неразплатени финансови средства. Според магистратите той е знаел за убийството на брокерката и е изнудвал Рагевски за пари.

И двете убийства са извършени по изключително жесток начин. Двете жертви са убити с пистолет "Макаров", със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града. Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението.