София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

ДЖИПГЕЙТ: ОЛАФ разследва сделката за колите за МВР с европари, Прокуратурата мълчи

Управляващите обвиниха Румен Радев, но от президентството публикуваха договора
15 мЕвроком 901

И.ф. ръководителят на Специализираната прокутура Валентина Маджарова не пожела да коментира доклада на ОЛАФ и съобщението на спецпрокуратурата, че по него има двама привлечени като обвиняеми. Въпросите към нея бяха зададени от журналисти по време на брифинг, свързан с акция срещу разпространители на хероин.

Телевизия "Евроком" потърси говорителят на Прокуратурата Сийка Милева, но тя също се въздържа от коментар по темата. Позова се на съобщението, което Прокуратурата вече е изпратила по случая.

ОЛАФ ще разследва за корупция секретаря на президента Пламен Узунов

Президенството: Груба манипулация на фактите за разследването на ОЛАФ срещу Пламен Узунов

Тя заяви, че разкриването на каквато и да е информация е от компетенцията на прокурора по делото и в най-кратък срок подробности ще бъдат изнесени, тъй като политиката на държавното обвинение е да има максимална прозрачност. 

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ е установила нарушения при купуването на джипове „Грейт Уол“ за МВР с европари и сега страната ни ще връща милиони евро.

Управляващите обвиниха президента Румен Радев, че по време на назначеното от него служебно правителство на Огнян Герджиков тогавашният министър на вътрешните работи Пламен Узунов (сегашен съветник на президента) е подготвил обществената поръчка с условия, фаворизиращи конкретен участник.

От „Дондуков“ 2 отговориха, че договорът е подписан по времето на кабинета „Борисов 3“.

ПОСЛЕДНО: Двама служители от МВР са обвинени в „търговия с влияние“

"В отговор на отправени въпроси към прессекретариата на държавния глава във връзка с публикация в интернет-платформата на вестник „24 часа“, в която се твърди, че „ОЛАФ заподозря в корупция Пламен Узунов“, президентството изпраща следното опровержение:

Направеното твърдение в статията на вестник „24 часа“ е груба манипулация на фактите. Разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала.

Въпросният договор, както и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях става ясно, че този договор е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов."

Видео: По света и у нас

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!