София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Екстрадират българин, издирван от Република Франция за измами на нейна територия

Решението на на съда е окончателно
8 сПравосъдие 178 Мирослав Митков

Окръжният съд в Бургас допусна изпълнение на Европейска заповед за задържане, издадена от Окръжната прокуратурата при съда в град Нанси, Република Франция, по отношение на българския гражданин Станислав А. Заповедта е издадена относно изтърпяване на остатък от наложено наказание "лишаване от свобода" на Станислав А. за срок от 2 години. Това съобщиха от ОС в Бургас.

Наказателен съд при град Нанси е осъдил Станислав А. за извършени общо четири деяния в условията на продължавано престъпление. Исканото лице е участвал в извършването на измами в рамките на организация, съставена от лица, намиращи се в чужбина, отговарящи за набиране на данни, получени чрез инсталиране на системи за пиратиране на банкови дистрибутори.

Днес Станислав А. е потвърдил пред окръжните магистрати в Бургас желанието си за доброволно предаване на Република Франция с оглед изтърпяване на остатъка от наказанието му, в размер на 524 дни.

Окръжният съд в Бургас е намерил, че са налице предпоставките за предаване на исканото лице на Република Франция.

Решението на на съда е окончателно.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!