София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Елена Гунчева: "ВЪЗРАЖДАНЕ"-ГЕШЕВ - 1:0

Коментар в социалните мрежи
2 мVox Populi 418

Пореден грандиозен провал на прокуратурата днес. Все още независимият български съд отсвири като мръсно коте Човекът с каскета и общо взето, на юридически език го нарита. В мотивите чета, че "твърденията на прокуракурата дори не попадат в обхвата на на предвидените от закона условия, при които една партия може да бъде заличена". Наред с това, магистратите отбелязват „за пълнота“, че твърденията на прокуратурата в случая дори не се потвърждават от свидетелските показания по делото: „Всички разпитани свидетели заявяват, че са присъствали на проведеното учредително събрание и са подписали декларация за индивидуално членство.“
 
Това е не само провал на едно дело. Това е провал на една политическа поръчка, която прокуратурата се опита да свърши. Подобно непознаване на закона и на условията, при които една партия може да бъде регистрирана и прекратена, е изумително. Да напомня, че именно прокуратурата трябва да бди над закона. Оказва се, че бди само над управляващата мафия.
Тъй като присъствах на едно от заседанията, чух и "доказателствата" на прокуратурата - възрастни хора, привикваи като престъпници в ДАНС и карани часове наред да се обясняват за това къде са били преди повече от шест години и какво си спомнят. Правова държава ли? Някой вярва ли вече в това?
 
И да питам, когато това решение влезе в сила, кой от прокуратурата ще плати за разноските, за разходите на държавата и на партия "Възраждане"? Защото този път отговорността трябва да е лична. Политическите поръчки ги получавате лично! Ние няма да плащаме за вашите грешки.
Стана ясно, че "Възраждане" пречат на управляващите. Защото в България има стотици партии, при които нарушенията, изискващи незабавното им прекратяване, са ежедневни. Но прокуратурата не само, че не се самосезира, но дори отказва да разследва сигнали срещу някои партии. Само срещу неудобните се започват производства. Другите в комфорт си получават външно финансиране и заповеди от чужди държави!
 
Всъщност мачът вече е свирен. И е 1:0 в полза на тези, които не се побояха да се изправят срещу статуквото в битка за България! И нашата цел е да не допускаме повече изпълнението на политически поръчки от държавни институции! Защото правото е в основата на стабилната държава и просперитета!
 
В една нормална правова държава главният прокурор при такива не само провали, но и вопиюща некадърност на работата на подчиненото му ведомство, вече щеше да си е подал оставката. В България очаквам още по-нагло да продължат с политическите поръчки. Все пак идват избори и трябва да се гарантира служебната победа на статуквото.
 
Елена Гунчева

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!