София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

ЕС с нови санкции срещу Венецуела

Вече общо 55 души от правителството на Мадуро са санкционирани
37 сПолитика 137 Мирослав Митков

ЕС наложи санкции на 19 високопоставени представители на режима на венецуелския президент Николас Мадуро за ролята им в действия и решения във вреда на демокрацията и правовата държава.

След взетото днес от външните министри на ЕС решение вече общо 55 души от правителството на Мадуро са санкционирани от ЕС със забрана за влизане на негова територия и замразяване на авоари.

"Тези мерки са замислени така, че да нямат отрицателни хуманитарни въздействия или други вредни влияния върху венецуелското население и могат да бъдат отменени", се казва в официално изявление на ЕС.

"Прибавените в списъка хора са отговорни за посегателства над избирателните права на опозицията и над демократичното функциониране на парламента, както и за тежки нарушения на човешки права и ограничения на основни свободи", се уточнява в изявлението.

През януари ЕС беше обявил, че е готов да наложи допълнителни санкции заради влошаването на положението във Венецуела след изборите през декември 2020 г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!