София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Ето къде ще бъде затворено движението днес заради Софийския маратон

2750 души за заявили, че ще участват в 38-мото издание
2 мОбщество 218 Ивана Иванова

Софийският маратон, който ще се проведе днес, ще доведе до промени в движението в столицата. 2750 души за заявили, че ще участват в 38-мото издание на Софийски маратон - Wizz Air София. Стартът на класическия маратон 42.195 км е от 9.30 ч. на площад „Княз Александър I“- пред Национална художествена галерия.

Стартът е от площад „Княз Александър I“ – пред Националната художествена галерия, а участниците ще трябва да стигнат до бул. „Ботевградско шосе“ и ул. „46“ (кв. „Враждебна“).

Движението по трасето ще се спира поетапно, СДВР ще осигури охраната, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

В 10 ч. ще стартират бегачите на 10 км. Променя се организацията на движение, информира Анатоли Илиев - заместник-председател на комисията за децата, младежта и спорта в Столичния общински съвет.

„Започва от 6 ч. поетапно спирането на движението, като започваме от центъра вървим до Ботевградско шосе - така че в 7.30 този маршрут, който е от „Батенберг“ – Лъвов мост“ – Ботевградско шосе ще бъде затворен до 15 ч. Като на Ботевградско шосе ще оставим двете лентите, те са три ленти. Ще ги разпределим така, че автомобилите да се движат в двете посоки. Оставили сме подходи, през които да се минава, да има и пропускателен режим. Погрижили сме се максимално да обезпечим така маршрута, че да не предизвикваме недоволство и струпване на автомобили“, коментират организаторите.

Столична община ще осигури ваксинационен център в зоната на старт-финала пред Националната художествена галерия, за всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!