София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Фандъкова: Безобразна бомба е заложена в закона, но няма да допуснем строителство в парковете

Тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници
25 мЕвроком 3073

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблемът с частните терени в парка, пред БГНЕС.

„В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години. От една страна се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко“, заяви Фандъкова.

Тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени. Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне. И въпреки това: „Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк“, отсече тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града. /БГНЕС