Начало Новини Предавания На живо

Фермерът, прегазил крадец, остава в ареста

Роднини на прегазения плашат с палеж
пропускане

Фермерът, прегазил крадец, остава в ареста

Роднини на прегазения плашат с палеж

1 годинаИнциденти 6 Боряна Райчева


64-годишният фермер с кипърско гражданство Димитриос Спирилис, който прегази крадец от ромски произход в землището на стопанството си в пловдивското село Болярино, вероятно ще остане за постоянно  вареста, предаде Би Ти Ви. 

Според неговата съжителка фермата страдала от набези на крадци от много време, а последното нападение преди фаталната вечер на 123 май било на 9 май. Тогава крадците завързали пет крави, собственост на фермата, за да ги отведат. 

Обикновено избирали бременни животни, крадели прасета, отмъкнали багажа на Спирилис, редовно повреждали заради задигнати кабели инсталацията, твърди една от работничките на кипъреца.

Според неговата съжителка фермерът не прегазил нарочно с джипа си крадеца Петър Гаджанов, който с още няколко роми нахълтал в землището да коси люцерна, а го бутнал, без да иска, когато бягащият Петър се изпречил на пътя му. 

"Той е много добър човек, кметицата не биваше да говори такива неща за него, нека да видим, ако на нея й крадат постоянно, какво ще каже... Писахме жалби, но нищо - полицията идва, оглеждат и си тръгват. Димитър след една кражба падна, получи инсулт", разказва работничката. 

Жената, с която фермерът е живеел на семейни начала 18 години, пък се страхува за живота си и безопасността на стопанството. От два дни са под полицейска охрана.

"В трагедия сме", каза пред Би Ти Ви чичото на прегазения - Асен Гаджанов. "Той не е отивал да краде, тази люцелна е извън фермата", твърди той. 

Роднината на прегазения Петър се закани, че ще запалят фермата.