София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Габриел: Получих изключително мащабен и стратегически ресор

Българската еврокомисарка призова да имаме сърце за Европа

Габриел: Получих изключително мащабен и стратегически ресор

Българската еврокомисарка призова да имаме сърце за Европа

8 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


Много голяма и смела амбиция, с оглед дневния ред на ЕС да обърне поглед към младите хора и иновациите. За мен беше важно в новия ресор да бъдат голяма част от нещата, които сме свършили. Това заяви Мария Габриел, която беше номинирана за еврокомисар по иновациите и младежта.

Габриел поздрави председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за смелостта най-после да бъдат обединени под една шапка основни елементи на така наречения „златен триъгълник“: наука, бизнес и образование.

„Искам да поздравя Урсула, защото това беше една тежка битка. Искам да подчертая, че всички нови комисари сме един екип и трябва да продължим да работим толкова добре, колкото и досега. Искам да отбележа това, което заяви Урсула фон дер Лайън, това смятам и аз. Цифровизацията е изключително важен сектор, който е част от всеки ресор", добави още тя.

Габриел заяви, че може само да се радва, че тази тема продължава да е важен елемент и е издигната високо в дневния ред. "Радвам се, че се събрахме хора, които имат желание през следващите 4 години да се вслушаме в това, което ни е каьала Урсула фон дер Лайън: Да бъдем дръзки и да имаме сърце за Европа", добави още Мария Габриел.