София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Ген. Димо Гяуров: Няма доказателства за участие на службите в подслушване

"Не виждам нито един аргумент в подкрепа на това твърдение"

1 мПолитика 1141

През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо. Някак си възприехме мисълта, че през следващата седмица ще има редовен кабинет. Но през последните два дни стана ясно, че тази идея като че ли стана абсолютно невъзможно и може би отиваме към поредните шести избори.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров. Той коментира и твърденията за вмешателство на вътрешни или външни сили:

„Според мен това беше обикновено политическо говорене. Не твърдя, че то е недопустимо, но не се основава на нито едно доказателство. Няма доказателства за участие на службите в подслушване, в проследяване, в опит за изнасяне на информация с цел  да се взриви бъдещия кабинет. Не виждам нито един аргумент в подкрепа на това твърдение”, категоричен е ген. Гяуров.

Той коментира и записа, пуснат от Радостин Василев в петък:

„Сега, когато видяхме, че един от участниците ги е направил, няма аргументи за намеса на службите. Никога не се е случвало службите да се кадруват отвън. няма такава практика. Няма никаква такава договорка, която да възниква от някакъв договор. Никой от нашите партньори досега не си е позволявал подобно нещо. Убеден съм, че и занапред няма да си го позволят”.