София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Георги Георгиев пред Евроком: Ще обжалвам решението на съда, защитавах себе си и жена си

"От години водим битка за реформа заради тежките зависимости в съдебната система"
пропускане
3 чПравосъдие 582 Ивана Иванова

Ще обжалваме решението на Видинския районен съд. От една страна беше очаквано и ние от години водим битка за справедливост и реформа заради тежките зависимости и гнилите ябълки в съдебната система. С моя защитник адв. Камен Добрев искрено вярвахме, че има шанс да се преборим по това дело и още има шанс.

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев вече е с присъда. Видинският районен съд го осъди на 5 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок за това, че е проявил хулиганство, защитавайки съпругата си от пратеници на Делян Пеевски.

"Мотивите на съда още не сме ги чули, предстои да ги чуем, но мога да припомня за какво беше това дело, след като през 2019 г. ГД БОЕЦ направи серия от дела срещу избора на Делян Пеевски за евродепутат и разгара на нашата битка за избора на Иван Гешев за главен прокурор. Три дни мутри, представящи се за журналисти, преследваха мен и съпругата ми, тя беше буквално пред трансплантация тогава. Те тормозеха физически и психически мен и съпругата ми и в тази ситуация защитих и себе си и своята съпруга", обясни Пеевски. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!