София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Георги Гьоков: Целта на БСП е победа на изборите и съставяне на кабинет

"Трябва внимателно да се подхожда и да се види компромисите, които може да направи БСП“
6 сЕвроком 209

Целите на БСП през 2021 г. са спечелване на изборите, внимателен избор на коалиционна политика и съставяне на кабинет за изваждане на България от кризата. Това коментира пред "Фокус" депутатът от БСП Георги Гьоков.

"БСП си поставя целта да спечели изборите. Не се съмнявам, че ще я изпълним. Печелейки изборите, БСП ще се озове в още по-трудна ситуация. Трябва да сме наивници да си мислим, че някой в следващите 10 и 20 години би могъл да спечели абсолютно мнозинство и да състави самостоятелно правителство",казва той.

По думите му именно след това идвало и другото притеснение, че БСП е единствената партия в лявото пространство, която ще бъде в следващия парламент. Тогава ще трябвало да се съставя правителство с някоя дясноцентристка партия, които имат в своите програми залегнали вижданията за управлението на страната.

"Трябва внимателно да се подхожда и да се види компромисите, които може да направи БСП“, коментира депутатът. Според него има няколко неща, от които не бива по никой начин да се отстъпва. Той поясни, че става въпрос за коалиция с хора, които заявяват ясно и категорично отношението си към сегашния модел на управление на страната.