София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Георги Кадиев: Ръководството на БСП се държи като секта

''Струва ми се, че всички мостове между "Продължаваме промяната" и БСП са изгорени''

4 мПолитика 267 Кристияна Стефанова

"Не мога да кажа дали ще се върнат избирателите след приемането на хартиената бюлетина. Това могат да го кажат социолозите, но според мен няма да се случи и е крачка назад. Беше грешка партиите да се занимават с Изборния кодекс в парламента, вместо да опитат съставят кабинет''. Това заяви в ефира на БТВ бившият член на БСП Георги Кадиев.

''Струва ми се, че всички мостове между "Продължаваме промяната" и БСП са изгорени, съдейки по думите на Кирил Петков. Според нас изборите чукат на вратата. Давам 90% вероятност за нов вот на пролет. Ние предлагаме обединение в лявото пространство, защото 4 избора за 2 години са много'', добави Кадиев.

''Инициаторите на нашето обединение са хора от БСП. Аз не съм се връщал в "столетницата". Бях в коалиция с нея и сега предлагам същото. Ръководството на БСП се държи като секта. Според него то е най-доброто, най-красивото и няма алтернатива. Няма да им се бъркам - нито искам да сменям Корнелия Нинова, нито да я оставям начело на партията. БСП е прекрасна част от миналото ми", обясни още той.