София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ГЕРБ сезира комисия на Европейския парламент за намеса на ДБ в работата на институции

Коалицията внесе законопроекти за закриване на специализираните съдилища и прокуратури

Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков е сезирал комисията по бюджетен контрол на ЕП със сигнал за  намеса на "Демократична България" в работата на държавните власти в България.

Коалицията внесе законопроекти за закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и за преструктуриране на антикорупционната комисия, в т.ч. и прекратяване на мандата на нейния ръководител Сотир Цацаров.

„Знаем, че КПКОНПИ е една от институциите, която сътрудничи и с Европейската сметна палата, с ОЛАФ и прочие - да се преструктурира и то по начин, по който пряко да влияе  върху работата, е наистина много тревожен за мен и аз искам Комисията по бюджетен контрол бързо да се заеме, да изиска някакво обяснение защо това се налага и как ще продължат да работят европейските институции с нашата комисия", каза  Андрей Новаков пред БНР.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!