Начало Новини Предавания На живо

"Глътка свеж въздух" за ресторантите

От бранша започнаха работа на закрито от 1 юни, вижте какви са условията за работа
пропускане

"Глътка свеж въздух" за ресторантите

От бранша започнаха работа на закрито от 1 юни, вижте какви са условията за работа

6 мИкономика 886 Златина Петкова


От 1 юни заведенията на закрито започват работа. Това се случва след като някои от ограниченията, вследствие на коронавируса отпаднаха. Екипът на телевизия "Евроком" посети известно столично заведение, за да види какви мерки предприемат те.

"На входа на заведението има бутилка дезинфектант и всеки може да я използва. Заедно с менютата на всички клиенти се дава бутилка дезинфектант, която през целия им престой е на тяхната маса. До всяка една мивка и на различни места в заведението също има дезинфектанти", казва сервитьорът Емел Софу пред нашата камера.

Отстоянието между масите трябва да е 1.5 метра. Личните предпазни средства като маски и ръкавици са задължителни само за персонала. Клиентите не са длъжни да ги носят.

"Затварянето на бранша не беше изненадващо, беше голям удар за всички ни, защото доходите спират неизбежно и започва всичко да се нормализира постепенно. Ние се починахме, редовните клиенти се връщат и са спокойни, всичко е наред", каза още Емел Софу.

Относно мерките в заведението - три пъти на ден, цялото заведение се дезинфекцира сутрин, обед и вечер.