София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Говорителят на ЦИК: До вечерта ще бъдат приети всички протоколи

По думите му сега се приема 23 МИР София и скоро ще се приключи с трите района
1 мПолитика 234 Мирослав Митков

Говорителят на Централната избирателна комисия Димитър Димитров увери в сутрешния блок на bTV, че до по-късно днес вечерта ще бъдат приети всички материали от Районните избирателни комисии и ще бъде налице крайният файл с изборните резултати.

„Протоколите са обработени веднъж във всяка РИК, която е създала своята база данни с резултати. Сега предстои вторият етап, в който тези данни се внасят като втора база данни в ЦИК, за да се сравни имали някакви разлики, след което ЦИК се произнася с решение за всяко различно число. У нас процедурата е толкова подробна и надеждна, че всякакви съмнения не са реалистични“, убеждава Димитров.

„Вече са качени част от протоколите на страницата на ЦИК и всеки може да провери по номера на секцията си три варианта на един и същи файл – копие на протокола, копие в четлив вид, набрано на компютър, както и полупротокол, излязъл от машината. Няма нищо по-надеждно от това да се проверят няколко копия. Така може да се направи оценка на това, което е свършени като база данни", отбеляза той.

По думите му сега се приема 23 МИР София и скоро ще се приключи с трите района на София.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!