София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Граждани към Фандъкова след смъртта на 16-годишното момче: Къде ти е достойнството? Оставка!

След смъртта на 16-годишното момче
49 сЕвроком 378

Точно в 8.30 граждани застанаха под прозорците на Столичната община и извикаха дружно ”Оставка”. Демонстрацията е Йорданка Фандъкова заради случая с убитото от ток 16-годишно момче. Реакция от страна на кмета липсва вече дни наред, а протестиращите вече над 220 граждани заявиха - това е показателно за безхаберието и безотговорността на властта.

Заради безхаберието на властта гражданите поискаха оставката на столичния кмет в понеделник вечер. Бе даден 24-часов ултиматум градоначалникът Фандъкова да си тръгне от поста. Това обаче не се случи.

Протестът излъчи един гражданин, който да влезе в сградата на общината и да повери дали оставката на столичния кмет е била депозирана. Избраният бе Евгени Марчев. Демонстрантите помолиха полицията да допусне протестиращия до деловодството.

Протестиращите призоваха представителите на опозицията в Столичния общински съвет да слязат при гражданите със или без Фандъкова и заедно да поискат оставката на градоначалника, след което да отидат при семейството на загиналото момче и да се извинят.

"Ако кметът на "Триадица", който е опозиция, не дойде веднага тук при нас, ще имаме основание да смятаме, че той е част от статуквото!", отсякоха още протестиращите пред СО граждани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!