София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Гърция глобява жестоко за работа без COVID тест

Санкциите са между 500 и 1500 евро

По 500 евро глоба на служител ще налага Гърция за всеки работодател, който не изисква COVID тестове от работниците си. Ако тест все пак се направи и се окаже, че резултатът на служителя е положителен, а той е на работа, глобата ще бъде 1500 евро. 

По два пъти на седмица трябва да се тестват всички работещи в частния сектор, независимо от професията им. От днес се извършват масови проверки в частните фирми.

Служителите, които не искат да се тестват за коронавирус, няма да бъдат допускани до работните си места. Това е разпоредило гръцкото здравно министерство. Тестовете са безплатни, както и за държавните служители.

Под строг контрол на властите е здравният статус на работещите в туризма. Масово в последните дни се ваксинират младите хора, което доведе до откриване на нови центрове за имунизация по островите.

Всеки ден се увеличава броят на туристите, пристигащи в Гърция, съобщават от министерството по туризма. Само в рамките на три дни три пъти се увеличиха международните полетите към остров Корфу.

Засилено пристигане на чуждестранни туристи отчитат туристическите агенции на всички острови в Егейско море.

Гърция отвори пристанищата си и за круизни кораби.

Строгото спазване на протокола по антивирусните мерки увеличи туристите към южната ни съседка. Рязко спадат случаите на носители на коронавируса, предава "Фокус".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!