София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Гръцки медии с критики към България: Увеличете екипите на "Промахон"

Хотелиерите настояват за спешни мерки за бърз пропускателен режим на туристите
52 сОбщество 403 Ивана Иванова

Гръцките медии критикуват властите за километричните опашки на чакащи туристи на пункта "Промахон“ на границата с България.

Хотелиерите настояват за спешни мерки за бърз пропускателен режим на туристите.

Медиите в Гърция излъчиха репортажи от чакащи туристи на граничния пункт "Промахон“. В коментарите се подчертава, че за поредна година хората чакат с часове, за да преминат границата.

"Не превръщайте почивката на чужденците в изпитание“, коментират журналистите с директно обръщение към правителството да се увеличат поне три пъти екипите, които работят на "Промахон“.

"Това е антиреклама за гръцкия туризъм и то в извънредна ситуация, когато всички в бранша се борят да възстановят щетите от пандемията“, заявиха пред медиите хотелиери, съобщава БНР.

В последните дни леко се облекчи трафикът на сръбски туристи, след като Скопие позволи те да пътуват през територията на Северна Македония, без да плащат пътни такси. По този начин Скопие благодари за получените ваксини от Белград и намали натоварването през „Промахон“.

Властите обясняват, че забавянето се дължи на тестването за коронавирус, макар и избирателно на случаен принцип, на влизащите чужденци през граничния пункт с България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!