София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Гуцанов: Енергийната бедност трябва да бъде определена като понятие

"От изключително важно значение е да има нов бюджет, не да бъде продължен старият", смята той

57 сПолитика 217 Александър Евстатиев

"От изключително важно значение е да има нов бюджет, а не да бъде продължен старият", това е мнението на депутата от БСП за България Борислав Гуцанов, изразено в студиото на БНТ. 

"Темпото на консултациите представлява проблем за съставянето на редовен кабинет, което за БСП е най-важното", смята Гуцанов.

"Очаква ни една нелека зима, така че редовен кабинет е ключово важен за страната ни, а и стратегически за развитието на България", каза още депутатът.

Според него е необходимо да се направи така, че хората да са спокойни дали ще могат да си платят сметките за ток. "Енергийната бедност трябва да бъде определена като понятие", твърди Гуцанов.

Според него в НС първите две седмици се е работело като в щаб на армията, като се е оформила "Коалиция на войната", което притеснява левицата.