София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Искрен Веселинов, ВМРО: От това управление не остана твърде много, за да излизаме от него

Управляващите се отказаха от идеята детските да са за всяко дете, ВМРО са против
8 сЕвроком 462

Управляващите се отказват от идеята детските да са за всяко дете. Това става ясно от внесените промени в бюджета за следващата година преди окончателното му гласуване.

Между първо и второ четене на проекта на Закон за държавния бюджет се предлага подоходният критерий за детските добавки да бъде увеличен със 100 лв. Така детски в пълен размер ще взимат домакинствата с доход на член от семейството до 510 лв., а тези с доходи между 510 и 650 лв. ще взимат 80% от добавката.

Най-малко трябва да се пести от детски и от политики, които поощряват демографското развитие. Държим на това всяко българско дете да получава добавки. Не смятам, че това е начинът на диалог в коалиция и е пореден пример как не се изграждат отношения. От това управление не остана твърде много, за да излизаме от него. Ние винаги сме защитавали позициите, в които вярваме. Това решение не е консултирано с министри от нашата квота, нито с органа, който е легитимен и може да вземе решение - съветът на коалицията. Това каза депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.