София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Иван Ангелов е съдружник във фирма, притежаваща ферма за норки

Мая Манолова призова служебните министри да проверят фермата

От фирма "Градус" заявиха пред бТВ, че нямат нищо общо с фермата за норки. Справка в Търговския регистър показва обаче, че Иван Ангелов е съдружник във фирмата, която притежава фермата, пише 19 минути.

Припомняме, че по време на последното заседание на Комисията по ревизията бе разкрито, че у нас има незаконна ферма за норки със 129 000 животни в нея. Тя е в нарушение на правилата, тъй като в съответните нормативни актове не е посочено да е позволено отглеждането на американски норки. Миналата година, благодарение на неправителствените организации, беше установено загробването на хиляди норки, не по установения ред, а в изоставена мина в старозагорско.

В същото време Мая Манолова призова служебните министри на земеделието Христо Бозуков и на здравеопазването Стойчо Кацаров да проверят фермата.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!