София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Иван Гешев: Българските служби показаха, че са възстановили оперативния си потенциал, съсипан след 1989 година

Главният прокурор говори за шпионския скандал, свързан с Русия
6 сПравосъдие 860 Златина Петкова

“Българските служби показаха, че са възстановили оперативния си потенциал, съсипан след 1989 година”, заяви в интервю за БНТ Главният прокурор Иван Гешев, във връзка със шпионския скандал, свързан с изнасянето на секретна информация за Русия от български военни.

Гешев обясни, че изнасяната за Русия информация, каспела не само българската национална сигурност, но и тази на Европейския съюз и на НАТО.

“Това е обект на оценка по това досъдебно производство, ще бъде оценявано и в бъдеще. Това, които мога да кажа е, че по първоначални данни групата е била под контрол доста време. Взети са всякакви мерки, които могат да се вземат, за огарничаване на проблемите, които е може да създаде за националната сигурност”, обясни още Обвинител номер едно.

Гешев разясни и изнесените в публичното пространство детайли с това, че през последните години прокуратурата се старае да информира обществото за дейността си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!